IMG_0139

We zijn tegenwoordig allemaal zó druk dat ons hoofd ervan overloopt. Elke dag ben ik de hele dag in contact met de wereld. Altijd bereikbaar. Mijn mind is meer dan full. Ik zocht een manier om in mijn extreem drukke leventje wat rust te vinden. Een moment voor mezelf. Thuis een film opzetten of een boek lezen werkt niet echt voor mij. Ik raak snel afgeleid, en ben voordat ik er erg in heb weer met 5 dingen tegelijk bezig. En al ben ik fysiek maar 1 ding aan het doen, mijn gedachten zijn continu overal en nergens. Ze zijn continu aan het ratelen, waardoor er een enorm opgejaagd gevoel ontstaat.

Maar wat heb ik wél nodig? Ik kreeg de tip van mijn beste vriendin om eens De bewustzijnsschool in Amsterdam te checken. In het begin klonk het voor mij echt mega zweverig, en wist ik niet zo goed of het wel iets voor mij zou zijn. Maar toen mijn relatie uitging en ik mezelf echt eventjes in een dal voelde zitten vond ik dat ik mezelf bij elkaar moest rapen.

Na een week verdrietig opgesloten in mijn kamer te hebben gezeten (#dramaqueen), besloot ik de stap te maken. Onder het mom van ‘I got nothing to lose’, en ‘I’m a strong independent woman’, meldde ik me zonder enige twijfel aan voor een vrijblijvend intakegesprek bij Marieke.

Wauw, wat was ik onder de indruk van haar. Het was niet alleen een prachtige jonge vrouw, maar er zat écht iemand. Zo sterk, zo zeker, zo stralend. Na een week janken zat ik er zelf niet zo stralend bij, maar ik luisterde vol bewondering naar wat ze mij te vertellen had. Geïnteresseerd luisterde Marieke naar mijn verhaal. Ze vroeg mij waarom ik naar de bewustzijnsschool was gekomen en wat ik er voor mezelf uit wilde halen.

Wat wil ik eigenlijk bereiken? En waarom heb ik eigenlijk deze stap gezet? Dat is heel duidelijk. Ik ben ervan overtuigd dat je brein van enorme invloed is. Geluk wordt grotendeels bepaald door je eigen brein. Je kunt jezelf trainen om op een andere (positieve) manier naar het leven te kijken. Angsten, overtuigingen, oordelen, it’s all in your head. Mijn doel is om meer controle te krijgen over mijn mind, positief in het leven te staan en vooral gelukkig te zijn met mezelf. De bevestiging die ik normaal gesproken buiten mij zoek, wil ik vanbinnen vinden.

Marieke stelde een adviesplan op met de lessen die interessant zijn voor mij om te volgen. Lessen als Mindfulness Compassie, meditatie en transformatiecirkel kwamen naar voren. Ik vond het allemaal mega interessant en ik besloot direct aan de slag te gaan!

Mijn reis is nu al een aantal maanden bezig en ik het klinkt mega cliché, maar ik voel me oprecht een ander mens. Of je nu wel of niet gestrest, onrustig of onzeker bent, het is een fantastische ervaring voor iedereen. Het is jammer dat dit soort dingen eigenlijk al snel als zweverig worden gezien. Het is supernormaal om naar de sportschool te gaan om te werken aan je lichaam, maar waarom zou je niet naar een sportschool gaan voor je mind? Dat is minstens zo belangrijk, en in mijn ogen zelfs het belangrijkst! Body en mind gaan samen, en als deze beiden sterk zijn, wauw. You’re on top of the world!

Hoe ik een ‘ander mens’ ben geworden, en welke lessen ik hiervoor gevolgd heb zal ik in mijn volgende blogs vertellen. Ik wil mijn reis graag met jullie delen, so stay tuned!

 

190874-IMG_1569-54c7e3-original-1450351504