IMG_7487_Fotor

Goedemorgen!! Vandaag een lijstje van 5 dingen die eigenlijk iedere dag zou moeten doen. Niet echt moeten natuurlijk, maar wat zou dit goed voor jezelf zijn als je dit iedere dag zou doen!

1. Je gezicht reinigen
Ah, wat kan ik hier laks in zijn!!! Het is zó belangrijk voor je huid om iedere dag s’ochtends en s’avonds je gezicht te reinigen! Ik ben eigenlijk pas een maandje bezig om me hier goed aan te houden, en ik merk echt verschil aan mijn huid. Voor kerst kreeg ik een mega groot pakket van Kiehls met alle huidproducten die ik nodig had. Hierin zat een reiniging met een tonic die ik nu braaf iedere ochtend en iedere avond gebruik. Ik kom nu (helaas) steeds meer op een leeftijd waarbij ik goed voor mijn huid moet zorgen om eventuele huidveroudering zo lang mogelijk uit te stellen. Ik probeer dit natuurlijk ook zo veel mogelijk met voeding te doen door producten te eten die goed zijn voor m’n huid. Anyways, je gezicht reinigen is dus super belangrijk voor een stralende jij!

2. Mediteren/yoga
Misschien klinkt het zweverig, en misschien ben ik ook wel iets zweveriger geworden, maar yoga en meditatie is zó goed voor je om je bewust te worden van je lichaam. Daarbij leef je veel bewuster in het moment als je iedere dag even stil staat en je gedachten bij het moment te houden. Ik ben hier nog helemaal geen kei in, maar het is zeker iets wat je kunt trainen. Ik vind meditatie nog heel erg lastig, maar een relaxende yoga kan ik wel dagelijks doen. Je let hierbij heel erg op je ademhaling wat goed is voor heel je lijf. Ik vond laatst een aantal ‘lesjes’ op YouTube van Yoga by Adriane. Haar lessen zijn alles behalve zweverig, en ze heeft in de titels het doel van de ‘les’ staan. Ik deed bijvoorbeeld een lesje ‘Relaxing Yoga’, om alle stress even los te laten en ‘Winterblues’ tegen de winterdip. Het duurt ongeveer een half uurtje en je voelt je echt zó chill als je het gedaan hebt! Ik was een stuk productiever en had ik meer focus tijdens mijn werk. En als je geen matje in huis hebt, neem je gewoon een handdoek of deken!

3. Koud af-douchen
Oké, ik kan dit heel leuk als tip geven, maar ik kan dit echt absoluut niet. Ik haat, maar echt haat kou. Er is niets fijners dan die heerlijke warme, of zelfs hete douche. Maar waarom zou je dan iedere dag koud moeten douchen? Het verbetert je bloedcirculatie (wat bij mij een mega groot probleem is!), het is goed voor je haar en huid, het is goed voor je immuunsysteem en je kunt er ook nog eens van afvallen! Oké, ik ga me er echt aan wagen..

4. Wandelen
Niet alleen zorgt een wandeling voor extra beweging, het is ook fijn om even tot jezelf te komen. Ik ga heel vaak als ik de hele dag thuis ben even een rondje wandelen om een frisse neus te halen. Mijn vriend en ik gaan ook heel vaak wandelen door Amsterdam en zo hebben we altijd de beste gesprekken. I like it!

5. Je telefoon uitzetten
Oké, dit is sowieso nog een ding voor mij. Ik zet nooit, maar dan ook nooit mijn telefoon uit. Maar wanneer is het normaal geworden dat we altijd maar bereikbaar moeten zijn? Het geeft je veel meer rust als je je telefoon niet elke minuut ziet oplichten van alle meldingen. Ga je een film kijken, of ben je met vrienden of vriendinnen? Doe je telefoon gewoon uit. Ik was laatst op een festival en ik had mijn telefoon in mijn kluisje gedaan, en wauw. Wat een verlossing! Ik ga proberen dagelijks mijn telefoon gewoon even uit te zetten. Je hoeft echt niet altijd bereikbaar te zijn!

 

xx Nathalie_Fotor