VRIJDAG VERHAAL: ZONDAGOCHTEND

12189238_813966205367788_7384287281695499520_o

Zondagochtend, ik word langzaam wakker en merk dat ik nog een lichtelijk draaierig gevoel heb. Ik kijk naast me en kijk naar een prachtige man. Slaperig ben ik op zoek naar zijn ogen. Hij kijkt me aan en zegt “Goedemorgen knapperd, wat ben je toch mooi”.  Hoe kan hij me nu überhaupt aantrekkelijk vinden? Mijn ogen zijn nog aan elkaar geplakt van de 3 lagen mascara van de avond ervoor, mijn haar zit als een soort suikerspin om me heen gewikkeld en ik ben er zeker van dat er een walm alcohol om me heen hangt. Ik glimlach en geef hem een kus.  Het is toch bijzonder dat je kunt wakker worden met zo’n gelukzalig gevoel terwijl de kamer langzaam om je heen draait. Ik kruip tegen hem aan en hij streelt door mijn haar. Yup, this is my happy place. Geen internet, geen social media, geen to-do lijstjes, geen wekker, alleen ik en mijn liefde. Als dit geen perfecte manier van wakker worden is, dan weet ik het ook niet meer.

Na een tijdje woelen strompelen we langzaam uit bed richting de woonkamer. Mijn buik draait zich al een uur lang drie keer om van de enorme trek. Hij maakt een heerlijk versgeperste jus d’orange en is ondertussen bezig met het in elkaar zetten van een goddelijk speltbroodje met mozzarella, pesto en tomaat. Het ziet er prachtig uit en ik neem een hap waar ik intens van geniet. Hmm, life is good.

Ik pak mijn telefoon, die weer leven vertoond nadat ik hem in al mijn dronkenheid verwaarloosd, leeg, en uitgeschakeld op de grond had achtergelaten. Ik open Instagram en krijg een melding van mijn 63 nieuwe likes en 26 nieuwe volgers. Is that all? Ik open mijn feed en scroll langzaam door alle perfect opgemaakt bordjes met enorme stapels glutenvrije pannenkoeken, de mooiste raw cakes en die meest bizarre creaties in prachtige jars.

Ik open Facebook om te kijken of daar nog iets spannends gebeurd is. Ik weet niet waar mijn bijna 800 Facebookvrienden gebleven zijn, maar het enige dat voorbij komt tijdens de 10-minuten-scroll zijn artikelen; ‘Dit moet je dus echt niet eten (- zie brood)’, ‘Dit is wat er met je lichaam gebeurd als je alcohol drinkt’,  ‘Waarom een glutenvrij leven beter voor je is’, ‘Dit is wat een pizza echt met je doet’. Ik kijk naar mijn broodje dat verdacht veel op een pizza lijkt. Mijn moment van geluk verandert langzaam in een moment van schuldgevoel. Mijn broodje lijkt ineens niet meer zo fantastisch, mijn happy moment was ineens niet meer zo happy. “Is het lekker schat?”

Hoe kan het dat we ons geluk zo erg laten beïnvloeden door alles wat ‘beter’ is, of wat ‘beter’ moet zijn? Kunnen we niet gewoon intens genieten van onze eigen ‘perfecte’ momenten? Natuurlijk ben ik helemaal voor de gezonde levensstijl, maar wat ik vooral belangrijk vind is je geluk voelen. Genieten van ieder moment alsof het je laatste is. Gezond leven is naar mijn mening balans vinden en gelukkig zijn met jezelf. Goed voor je lichaam zorgen, en lief zijn voor jezelf. Dit hoeft niet met alleen maar raw food, quinoacreaties, een dagelijks 5-stappenplan voor een ‘stralende’ huid en elke dag 5 kilometer rennen. Nee, zoek je eigen balans,  jij bent de enige die jouw leven leidt. Vind hetgeen dat jou echt van binnenuit gelukkig maakt en geniet hiervan. Houd van de mensen die dichtbij je staan en laat hen dit weten. Geniet van de natuur, of het nu regent of als de zon schijnt,  ga op avontuur, (ook al kan dit voor jou alleen al het versturen van een nieuwe sollicitatiebrief, of bezoeken van de kapper zijn), maak fouten en leer hiervan, maar houdt vooral in gedachten; Jouw leven is nu.

 

 

xx Nathalie_Fotor

 

 

 

15 Discussions on
“VRIJDAG VERHAAL: ZONDAGOCHTEND”

Leave A Comment

Your email address will not be published.