IMG_2460

Goedemorgen! Misschien hebben jullie al iets voorbij zien komen op mijn Instagram of Snapchat (@nathaliekemna), maar deze week was het zo ver. Maandag begon ik met de 7 Day Recharge. Voor de genen die hier nog nooit van gehoord hebben; het is eigenlijk een programma van een week die jouw batterij weer helemaal oplaadt.

Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Ik heb het boek gelezen en ik was enthousiast genoeg om dit te proberen. Samen met Gabrielle hebben we deze week vast gezet  om te beginnen met de 7 Day Recharge. Qua voeding was het heel duidelijk:

Zeg JA tegen:
– Verse groenten
– Vers Fruit
– Verse (groente)sappen en smoothies
– Noten en zaden
– Volkoren producten en het liefst glutenvrije granen en pseudogranen
– (Verse) kruiden als smaakmakers
– Veel water

Zeg NEE tegen:
– Zuivel
– Eieren
– Vlees en vis
– Suiker
– Bewerkt zout
– Gluten
– Cafeïne
– Alcohol
– Kunstmatige zoetstoffen en andere chemische stoffen
– Bewerkte producten

Daarnaast sta je iedere dag een half uur eerder op, zonder te snoozen. Je begint iedere dag met yoga en/of een meditatie. Je doucht 3 minuten af met koud water (rond de 20 graden) en je doet gedurende de dag ademhalingsoefeningen.

Ook maak je iedere dag een prioriteitenlijst die als houvast dient gedurende de (werk)dag. Het is de bedoeling dat je ieder uur een korte pauze neemt van 5 minuten. En natuurlijk is bewegen belangrijk. In deze week is het de bedoeling dat je iedere dag minimaal een half uur matig tot intensief beweegt, maar ook minimaal 3 keer een uur intensief sporten. Verder speelt mindfulness en belangrijke rol en werk je aan opdrachten om je eigen Recharge Plan op te zetten.

Een van de allermoeilijkste dingen voor mij is het mediadieet. Na half 9 s’avonds gaan alle beeldschermen uit. Geen telefoon, geen laptop, geen televisie, niets.

Als laatste is het de bedoeling dat je zorgt voor voldoende slaap (minimaal 7 uur) zodat je batterij écht opgeladen wordt.

Afgelopen maandag ben ik begonnen en ik ga hier nog uitgebreid verslag over doen. Ik zit nu op dag 5 en het is echt super heftig, maar het gaat redelijk goed! Nog 2 daagjes knallen! Ik heb dagelijks een dagboek bijgehouden, dus ik kan uitgebreid mijn ervaring met jullie delen. Ik kan niet wachten!

Zouden jullie dit eens willen uitproberen?

 

xx Nathalie_Fotor

 

IMG_2589